B9 Badalona

Imatge aèria de l’antic institut B9, on viuen 150 persones. Foto: X (Albiol_XG)

La vulnerabilitat i la manca d’habitatge han marcat, malauradament, els últims anys a Badalona. Una qüestió enquistada són els grups de persones que viuen a naus; i el cas més recent és el de les 150 que viuen a l’antic institut municipal B9. L’Ajuntament de Badalona ja ha intentat, per via judicial, el desallotjament de les instal·lacions, que són municipals, sense oferir cap alternativa als seus habitants.

El mes de maig, tal com va avançar El Periódico i ha confirmat el diari Línia, dues advocades que representen a part dels habitants del B9 van presentar un recurs contra la resolució del desallotjament, per la vulneració dels drets fonamentals que representa. En paral·lel, també han sol·licitat mesures cautelars perquè s’acordi la suspensió del desallotjament, tenint en compte l’argument exposat.

La defensa d’una part de les persones que hi viuen explica al Línia que l’Ajuntament vol evitar que hi visquin persones vulnerables, quan, recorden, “hi ha gent a l’interior amb discapacitats i en situació econòmica vulnerable”. Destaquen, a més, que el consistori “no ha fet cap proposta” per intentar buscar una solució per als 150 habitants del B9.

El consistori, per la seva banda, al·lega que les persones que hi viuen són “ocupes conflictius i delinqüents”. A més, considera urgent el desallotjament per “l’elevat risc d’incendi”, a causa de la manipulació de quadres elèctrics i per les condicions en què viuen els habitants.

Sense alternativa a la vista

Per evitar aquestes situacions, insisteix la defensa dels inquilins, és necessari oferir alguna alternativa. “Creiem que el que hauria de fer serveis socials és personar-se i fer un pla d’actuació. És un problema de salut pública”, argumenta la defensa, que es mostra crítica amb la gestió municipal del cas, tenint en compte els antecedents similars amb naus ocupades a la ciutat i l’incendi mortal d’una d’elles el 2020. “Són persones que necessiten una alternativa. Ja tenim un problema i, si es queden al carrer, que farà l’Ajuntament?”, es pregunta una de les advocades.

La defensa de part dels habitants del B9 considera que l’Ajuntament no pot defugir del conflicte. “És una propietat municipal, no es pot ignorar la realitat. L’Ajuntament no pot mirar cap a una altra banda”, clou.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram