Manuel Reyes

Comença un any nou. Un any on molta gent té l’esperança que finalment hi haurà els canvis que necessita el nostre país, especialment les persones amb menys recursos, que veuen com cada dia és més difícil arribar a final de mes.

I és que la veritat és que paguem moltíssims impostos que no es veuen reflectits en una millora dels serveis més necessaris, com ara la salut o l’educació. De fet, molts ajuntaments i administracions, com és el cas de Castelldefels, no han aprofitat que tenen més recursos per reduir la llarga llista impositiva que pateix la ciutadania.

El Govern de la Generalitat encara no té enllestits els pressupostos, que malgrat que semblen una picabaralla entre ERC i el PSC, la veritat és que molt probablement ambdues formacions els pactaran sense cap dubte. De fet, ERC és el soci prioritari de Pedro Sánchez, que vol arribar al final de la legislatura a qualsevol preu i que, per tant, tornarà a cedir com ja ho ha fet amb la supressió del delicte de sedició i la rebaixa del delicte de malversació, que afecten especialment polítics d’ERC i de Junts.

Molts ajuntaments no han aprofitat que tenen més recursos per reduir la llarga llista impositiva que pateix la ciutadania

A escala nacional, continua sent lamentable que els agressors sexuals i violadors puguin sortir de la presó amb la rebaixa de penes que ha comportat la coneguda llei del “només sí és sí”. Un centenar i mig de persones que haurien comès aquesta mena de delictes ja s’han vist afavorits, sense que al govern central ningú n’assumeixi responsabilitats polítiques.

El pròxim mes de maig tindrem la primera trobada electoral, amb les eleccions municipals, que poden ser el primer pas per a un canvi a escala nacional. Molt probablement hi haurà canvis en molts ajuntaments, que seran el punt de partida per a les eleccions generals de finals del 2023.

Així que comencen un any on la teva paraula i el teu vot seran decisius si vols que les coses comencin a canviar. Ara és el moment!

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona