Manuel Reyes

Des de fa bastants anys, la sanitat catalana és molt millorable. Si ens fixem en el Baix Llobregat i, en concret, en Castelldefels, és evident que aquest municipi té manca de serveis sanitaris. Per població, el tercer ambulatori hauria d’haver sigut una realitat fa una dècada com a mínim, però, malauradament, tant el Govern de la Generalitat com el govern local han allargat massa temps l’espera.

Aquest tercer equipament havia estat consensuat amb la Generalitat durant el mandat del Partit Popular al capdavant de l’Ajuntament per construir-lo a tocar dels barris de Vista Alegre i Canyars, però amb el canvi de govern, l’executiu format pels socialistes-comuns i els independentistes d’ERC i JxCat va canviar la ubicació a la Muntanyeta, provocant un greu retard que encara patim.

Ara la qüestió és doble. Per un costat, quan es farà aquest nou equipament i, per l’altre, quins serveis s’hi prestaran. El govern local no vol explicar als veïns ni als partits de l’oposició el detall dels serveis, i darrere d’aquest ocultisme podria haver-hi un nou servei a la ciutat per a la drogoaddicció que donaria cobertura a diferents municipis de la comarca.

La sanitat hauria de ser una prioritat de tots, però els que governen han posat la mirada en altres temes

Els veïns no comparteixen, i nosaltres tampoc, aquesta ocultació dels futurs serveis, i reclamem transparència absoluta. Entenem que aquesta mena de serveis no s’haurien de prestar en aquest espai ni a la resta d’equipaments sanitaris de Castelldefels, ja que hi ha molts altres serveis sanitaris que són prioritaris i els volem abans al nostre municipi.

Mentre el govern local continua amb la seva letargia i no pren decisions, la situació sanitària no avança. Tenir un nou ambulatori hauria sigut molt bo durant aquesta terrible pandèmia de la Covid que encara patim.

Els populars continuarem reclamant inversions en l’àmbit sanitari. No només d’equipaments, sinó també del personal corresponent. La sanitat hauria de ser una prioritat de tots, però els que governen tant a nivell local com a Catalunya han posat la mirada en altres temes.

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona