Bicicletes Collserola

Els ciclistes podran saber en temps real si hi ha molts usuaris als carrils bici. Foto: Ajuntament de Barcelona

Gairebé la distància entre Barcelona i Atenes en línia recta. Els camins per a bicis que hi ha a l’àrea metropolitana de Barcelona sumen un total de 1.750 kilòmetres. Segons expliquen des de la mateixa AMB, es tracta de carrils bici, vies pedalables, vies pacificades i camins verds.

Són els mateixos camins que, gràcies a un projecte finançat amb més de 225.000 euros dels fons europeus Next Generation, hauran de quedar recollits en un web consultable per la ciutadania.

Així ho ha fet públic l’organisme metropolità en els documents de la iniciativa que, en paraules de la mateixa AMB, suposarà “el desenvolupament d’una eina web que permeti que les persones usuàries de la bicicleta puguin conèixer amb dades de qualitat els itineraris existents”. Aquesta plataforma, a més, comptarà amb informació en temps real dels serveis de bicicleta al territori metropolità i permetrà “calcular itineraris pedalables de forma fidedigna”.

Una xarxa de bicis puntera

A més d’aquest projecte, l’AMB n’ha presentat un altre en una línia similar. També amb fons europeus Next Generation, en aquest cas es tracta d’una inversió de quasi 165.000 euros.

Segons indiquen els documents publicats per l’organisme, la iniciativa suposarà “el subministrament, la instal·lació i el calibratge de dispositius per al seguiment de la demanda de la infraestructura pedalable metropolitana”.

A la pràctica, això es tradueix en la instal·lació de quatre senyals verticals que incorporaran un panell amb dades en temps real, i 14 punts amb espires que serviran perquè l’AMB pugui recopilar informació sobre quanta gent hi ha a la xarxa de bicis. D’aquesta manera, els ciclistes podran saber si quan marxen d’excursió trobaran molt trànsit o si, per contra, estaran sols.