bus

La vaga de busos coincideix amb les festes de la Mercè. Foto: Marta Casado Pla/ACN

El Departament d’Empresa i Treball ha fixat els serveis mínims de la vaga de bus que coincideix amb la Mercè entre el 20% i el 40%, depenent del dia. Aquest dijous, té lloc l’única jornada de vaga de 24 hores. Aquesta provoca afectacions al servei, però estan protegits el 40% dels trajectes en hora punta i el 20% dels altres. També es garanteix un bus de barri per línia. Els conductors fan l’aturada de 24 hores per reclamar avenços en les negociacions del conveni col·lectiu.

Aturades parcials de dues hores per torn

La situació canvia entre el 23 i el 30 de setembre, amb aturades entre les dues i les quatre de la matinada; les deu i les dotze del matí i les nou i les onze del vespre. El cap de setmana i festiu –del 24 al 26 de setembre– hi haurà serveis mínims del 33%; mentre que la resta de dies laborables –el 23, 27, 28, 29 i 30 de setembre– es protegiran el 20% dels viatges.

Empresa i Treball ha defensat els percentatges triats tot recordant que el 24 de setembre és la festivitat de la Mercè que coincideix en cap de setmana amb tres dies festius en els quals hi ha programades activitats “que comporten una gran mobilitat ciutadana i és per això que malgrat que hi hagi altres mitjans de transport públic alternatius cal assegurar una mobilitat consistent en un percentatge superior al servei habitual”.

La conselleria afegeix que s’ha de mantenir el “servei indispensable per atendre la infraestructura imprescindible per al funcionament dels serveis mínims indicats”.

L’empresa podrà establir una distribució irregular del servei de forma que en còmput global no pot superar els percentatges indicats.