Presentació Bon Reaprofit

La presentació del Bon Reaprofit. Foto: Facebook (@CasaldeBarriEspai210)

El 58% del malbaratament alimentari té lloc a les llars, segons l’Agència de Residus de Catalunya, de manera que fer front a aquest problema està en mans de tothom. Conscients d’això, al Casal de Barri Espai 210, a Sagrada Família (Barcelona), han posat en marxa el projecte Bon Reaprofit, que inclou diverses propostes. La principal és l’anomenada nevera solidària, que ha entrat en funcionament aquesta setmana i que permet que els veïns puguin deixar-hi menjar que tenen a casa i que no consumiran o que està a punt de fer-se malbé, i també que en puguin agafar quan el necessitin.

Tal com explica Àurea Oliveras, la dinamitzadora de l’Espai 210 encarregada del projecte, aquesta és la novena nevera solidària de tota Catalunya i forma part de la xarxa de neveres solidàries de l’Estat. L’objectiu és “promoure el consum col·laboratiu”, diu Oliveras, que desvincula la iniciativa de la caritat. És a dir, no es tracta de convidar els veïns a anar a comprar menjar expressament per portar-lo a la nevera, com si fessin una donació per a persones sense recursos, sinó d’animar-los a portar-hi el menjar a punt de caducar que tenen a la nevera de casa just abans de marxar de cap de setmana, per exemple.

El projecte Bon Reaprofit també preveu la creació d’un grup de voluntaris per fer espigolades pels comerços del barri, a la recerca d’aliments que es llençarien a les escombraries pel seu aspecte o per la proximitat de la data de caducitat. Des d’avui, 4 de maig, qui vulgui apuntar-s’hi ja ho pot fer enviant un correu o trucant al casal.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram