Incendi d'Olesa

Els Bombers van rebre l’avís a les 21.52 h i immediatament es van desplaçar fins al lloc. Foto: Aj. d’Olesa

L’incendi en un bloc de pisos del barri de Sant Bernat ha provocat aquesta passada nit la mort d’una veïna d’Olesa de 71 anys que era a l’habitatge on s’ha originat el foc. A causa de l’alta temperatura i l’intens fum que ha afectat l’edifici, també hi ha hagut 18 persones ferides, quatre d’elles de gravetat (de les quals, tres en estat crític).

El foc es va originar al 1r 4a del bloc ubicat al número 22 del carrer de Jaume Duran Duran. Els Bombers van rebre l’avís a les 21.52 h d’ahir i immediatament es van desplaçar fins al lloc, on van actuar deu dotacions de Martorell, Sant Feliu, Cornellà, Rubí, Igualada, Vilafranca i l’Hospitalet, així com una unitat d’infermeria i dos vehicles de comandament. També s’hi va desplaçar la Policia Local d’Olesa, unitats dels Mossos d’Esquadra i 14 ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que van atendre els ferits i tots els veïns i veïnes del bloc, un cop evacuat. Set de les persones ferides van ser traslladades a diferents hospitals i la resta es van atendre i donar d’alta pel SEM al mateix lloc dels fets.

Un cop apagat l’incendi, i atesos els ferits i afectats, els Bombers van inspeccionar tot l’edifici per comprovar l’estat dels diferents pisos. Tot seguit, l’arquitecta municipal també va inspeccionar el bloc per comprovar si hi havia afectacions en l’estructura. Segons la inspecció, l’edifici no té danys estructurals, però els serveis (gas, aigua i llum) han quedat afectats.

Se’n desconeixen les causes

El cap d’intervenció de guàrdia de la unitat metropolitana sud dels Bombers ha explicat que a causa de l’hora en què es va originar l’incendi, a quarts de 10 de la nit, hi havia moltes persones a l’edifici, que és de quatre plantes i quatre pisos per planta. I producte de l’intens fum que pujava de la primera planta, on va començar el foc, moltes persones es van haver de confinar dins dels seus pisos, ja que no podien sortir pel fum que hi havia a l’escala. De moment, es desconeixen les causes de l’incendi.

Des de l’Ajuntament d’Olesa, personal dels Serveis Socials ha atès les famílies afectades, que no podran tornar als seus habitatges fins que els subministraments es puguin posar en funcionament de nou. Les famílies que no tenien lloc on passar la nit han estat reallotjades per l’Ajuntament en un hotel de Martorell. En total, s’han reallotjat 13 persones de cinc famílies diferents.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Seguretat, Jordi Martínez, juntament amb altres membres de l’equip de govern, van seguir in situ les tasques dels Bombers i van coordinar l’atenció als veïns i veïnes afectats i la inspecció del bloc. Les tasques van durar fins a les 3 de la matinada.