Escola Joaquim Abril

Imatge d’arxiu de l’Escola Joaquim Abril. Foto: Escola Joaquim Abril

La sentència del 25% de castellà a l’escola ha arribat a Sant Fost generant polèmica, després que un grup de famílies de l’escola Joaquim Abril s’hagin unit per crear una nova AMPA, promoguda per Hablamos Español i Convivencia Cívica Catalana. Dues entitats espanyolistes que impulsen AMPA com la de Sant Fost a altres escoles catalanes, sota el nom d’AMPA Total, per assegurar el compliment de la sentència i mantenir l’anonimat de les famílies que demanin la seva aplicació.

Segons un comunicat que ha publicat la nova associació de mares i pares del col·legi, el 12 de gener haurien enviat un burofax a l’escola demanant que se’ls informés sobre el compliment de la sentència i avançant que, si no es rebia una resposta en el termini de cinc dies, es denunciaria el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Un fet que des del centre no han pogut confirmar, perquè no han volgut fer declaracions al respecte, però que ha aixecat polèmica a tot el municipi.

Mentre que l’AFA del centre es desvinculava totalment d’aquests fets, assegurant que no coneixia l’existència de la nova AMPA, l’ANC Sant Fost organitzava una concentració aquest dimarts a la plaça de la Vila. Una trobada a la qual van acudir un centenar de persones, entre les quals hi havia docents, famílies i representants del grup municipal Esquerra-Junts per Sant Fost, que dilluns feia públic un comunicat condemnant la creació d’AMPA Total i defensant el català.

Davant de tot això, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya s’ha vist obligada a posicionar-se i ha qüestionat el paper i la representació d’aquestes noves AMPA, ja que, segons expliquen, només caldria el nom de tres pares o mares per ser constituïdes.

Mentrestant, però, AMPA Total ha avançat que demanarà indemnitzacions de 450 euros al trimestre per als pares que vulguin aplicar la sentència però no se’ls concedeixi aquest desig.