Tramvia

Les obres inclouen el tram de Diagonal que va de Glòries al passeig de Sant Joan. Foto: Joana Garreta/ACN

Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA) ha tret a concurs els primers quatre lots de les obres per a la primera fase de la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal, així com per a la seva urbanització.

La publicació de la licitació suposa el tret de sortida per adjudicar i iniciar les obres, que està previst que comencin durant la tardor. Els lots licitats tenen un pressupost de 56 milions d’euros. El primer inclou treballs d’infraestructura en l’entorn de Glòries, la urbanització del parc Canòpia i la fase 1 de l’ampliació de l’estació L1 de Glòries. El segon és la implantació de la xarxa tramviària entre Gran Via i Lepant i la urbanització d’aquest tram. El tercer inclou els mateixos treballs, però entre Lepant i Nàpols, mentre que el quart fa referència a la implantació entre Nàpols i Girona i la urbanització entre Nàpols i el passeig de Sant Joan.

El Consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona i el consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) van aprovar el desembre passat el conveni de col·laboració per a aquest projecte. Ambdues parts han aprovat també els projectes respectius de la primera fase de la unió dels tramvies, en el tram Verdaguer-Glòries, i la seva dotació pressupostària.

La durada d’aquests treballs serà de 21 mesos. L’Ajuntament preveu que durant les pròximes setmanes es vagin licitant la resta de lots fins a arribar als nou que hi ha previstos.