T-Mobilitat

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) fa un nou pas per a l’expansió de la nova targeta de transport. Foto: Arxiu

La T-Mobilitat es podrà utilitzar a partir d’aquesta setmana a les zones 2 i 3 de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat. D’aquesta manera, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) fa un nou pas per a l’expansió de la nova targeta de transport.

Concretament, a la línia del Vallès s’incorpora de forma completa, ja que les estacions estan repartides entre les zones 1, 2 i 3, mentre que a la línia del Llobregat la incorporació serà parcial fins a Sant Esteve Sesrovires, al ramal Igualada, i fins a Olesa de Montserrat, al ramal Manresa. Les persones que vulguin viatjar més enllà de la zona 3 hauran de seguir utilitzant les actuals targetes. D’aquesta manera, s’afegeixen les estacions de Martorell Central, Martorell Enllaç, Abrera, Olesa de Montserrat i Sant Esteve Sesrovires.

Quan sí i quan no?

L’ATM precisa, però, que els viatgers que utilitzin la T-Mobilitat a les corones 2 i 3 hauran de moure’s exclusivament en FGC o fer transbordament en algun mitjà de transport operats per empreses de l’àrea metropolitana que ja la tinguin en funcionament, com el metro, el bus o el tramvia.

En canvi, els qui hagin de fer transbordament des de FGC cap a un altre mitjà de transport de les corones 2 i 3 encara hauran d’utilitzar els títols magnètics. Per tipologia de títols, estan inclosos fins a la zona 3 la T-Casual, la T-usual, la T-jove i la T-familiar.

Amb el desplegament de la T-mobilitat fins a la corona 3, Ferrocarrils incrementa també els punts d’atenció als usuaris i se n’obriran dos de nous, als vestíbuls de les estacions Sabadell Plaça Major i Terrassa Rambla, que s’afegiran als de la Plaça Catalunya i la Plaça Espanya.