Mossos d'esquena

La policia va arrestar el propietari de l’establiment de Barcelona, que tenia diverses identitats i antecedents previs. Foto: Arxiu

L’enginy dels lladres no té límits. Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dimarts 3 de maig una dona per robar un mòbil i el propietari d’un bar per un delicte de receptació. L’arrestada va amagar l’aparell que acabava de sostreure a l’interior del rentaplats de l’establiment. Dins del rentaplats, la policia va trobar 500 euros i quatre mòbils més, un dels quals havia estat sostret feia una estona a un turista canadenc.

El responsable del bar no va poder donar cap explicació de què feien els telèfons mòbils amagats allà, per la qual cosa se’l va detenir per un delicte de receptació i se li van intervenir els diners i els aparells. Ara es continuen fent gestions per intentar localitzar els seus legítims propietaris.

El rentaplats d’amagatall

El furt que destaparia l’estratègia es va produir quan una persona sortia d’una estació del suburbà de Barcelona per les escales mecàniques. La víctima va notar com una dona i dos homes se li apropaven molt i, en sortir al carrer, es va adonar que tenia la motxilla oberta i que li faltava el mòbil. Agents de paisà van veure com els tres autors sortien precipitadament i es dirigien a un bar que hi havia a pocs metres. Abans de poder-los aturar, van observar com un d’ells entrava mentre els altres dos l’esperaven a l’exterior.

En entrar a l’interior del local, els agents van escoltar com sonava un telèfon mòbil que hi havia amagat a dins d’un rentaplats de la cuina. En contestar, van comprovar que era la propietària que trucava per intentar localitzar-lo perquè li acabaven de sostreure moments abans.

La víctima també els hi va donar la descripció dels presumptes autors, que coincidia amb la dona i els dos homes interceptats, per la qual cosa la policia els va denunciar per un delicte de furt lleu. Com que la dona no anava acreditada ni donava fiança de la seva identitat va quedar detinguda.

Pel que fa al responsable del bar, en dependències policials, quan es van comprovar les seves empremtes es va poder esbrinar que l’home tenia diverses identitats i un altre antecedent policial amb un d’aquests noms. El detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.