Forn Gil la Rambla

Clients a l’exterior del Forn Gil, al número 118 de la Rambla. Foto: Línia

El 6 de maig farà cinc mesos de la inauguració del Gil x Espai Moja, un espai de degustació ubicat als baixos del Palau Moja, al cor de Barcelona. Podria semblar una obertura d’un negoci qualsevol si no fos perquè es tracta del quart establiment del Forn Gil, un clàssic del barri del Clot, i perquè ha obert a la Rambla amb la voluntat de donar una imatge catalana i de qualitat als turistes, però, sobretot, un bon servei als veïns i als barcelonins.

Per fer balanç d’aquests primers mesos hem parlat amb Gerard Gil, propietari del negoci i el líder d’aquesta aposta tan agosarada: la de posar en marxa un forn tradicional al bell mig del passeig més turístic de la capital catalana.

Una sorpresa positiva

“Estem molt contents i molt sorpresos, perquè hi ha moltíssima gent del barri que ve com a clientela. És una cosa que no ens esperàvem, perquè tothom ens parlava tan malament de la Rambla…”. Així comença el balanç d’aquests cinc primers mesos per part de Gil. Com tanta altra gent, ells mateixos pensaven que allà només hi havia turistes.

Per aquesta raó, el seu objectiu era “cuidar-los i donar una imatge realment d’aquí, perquè no s’emportin la mateixa impressió que si haguessin estat a Londres o al Vietnam”, insisteix Gil. “Volíem oferir pa i brioixeria fets per nosaltres i cafè d’especialitat. Establir-nos com un espai d’alta qualitat al centre de Barcelona, on feia molta falta un local així, des del nostre punt de vista”, diu.

L’experiència ha sigut tan bona que ja pensen en la possibilitat de fidelitzar, a poc a poc, els clients

L’aposta no només ha funcionat per als turistes, però, sinó que ha atret clients sorprenents. “Estem molt contents, perquè hi ha molta gent d’aquí del barri que ens ho ha agraït molt durant aquests cinc mesos”, explica el forner al Línia.

L’experiència ha sigut tan bona que ja pensen en la possibilitat de fidelitzar, a poc a poc, els clients, l’estratègia que han seguit des de sempre al Clot. “Al nostre barri la clientela és fixa i ve cada dia. Aquí encara no és així, però no descartem que d’aquí a cinc anys també aconseguim que els veïns vinguin de forma regular, perquè això no deixa de ser un barri al centre de Barcelona”, conclou Gil.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram