campanya 061 suicidi

El conseller Argimon durant la presentació de la campanya. Foto: Generalitat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha presentat a la Sala Cotxeres del Palau Robert una campanya institucional per donar a conèixer el telèfon d’atenció a la conducta suïcida, “061, una veu contra el suïcidi”. La intenció és fer més visible aquest telèfon, que ofereix suport sanitari a les persones que pensen a suïcidar-se, i també a les persones de l’entorn que volen ajudar-les i no saben com fer-ho.

Durant els mesos vinents els ciutadans veuran molts cartells i moltes referències als mitjans de comunicació, amb frases com “El que em passa no té solució”, “Viure ja no em fa il·lusió” o “Sense mi estaríeu millor”. Són pensaments que passen pel cap a moltes persones i són una bona raó per contactar amb el 061.

Argimon ha explicat que la campanya parteix de la premissa que “cal parlar del suïcidi”, per això s’han utilitzat frases reals expressades per persones que han fet una temptativa de suïcidi. Perquè “la campanya vol reduir la mortalitat per suïcidi”.

Una de les claus per afrontar adequadament aquesta situació d’emergència és desestigmatitzar i trencar els tabús  sobre el suïcidi als mitjans de comunicació. Amb aquest objectiu s’ha fet un treball exhaustiu amb ells i amb associacions perquè tinguin les eines i la informació adequada a l’hora de tractar notícies relacionades amb aquest tema.