Passaport covid

Foto: Marta Casado Pla/ACN

El Comitè Científic Assessor del Departament de Salut en matèria de covid-19 proposa estendre el passaport covid a restaurants, espais culturals o gimnasos, especialment si la incidència de la pandèmia segueix en augment. En una entrevista al 324, la presidenta del comitè, la doctora Magda Campins, deia que les pròximes dues setmanes seran “decisives” per valorar quines mesures prendre.

En tot cas, afirmava que l’ampliació del passaport covid més enllà de l’oci nocturn és “probablement” el “proper pas” per evitar fer restriccions més importants. Segons Campins, la mesura, a més, té menys impacte econòmic que tancar o restringir horaris a determinats sectors, opcions que ha remarcat que no estan sobre la taula.

La doctora Campins afegia que el Comitè està treballant en un informe per Salut, on es plantejarà en quin moment seria recomanable ampliar els espais on cal utilitzar el passaport covid. Campins recordava que s’acosta una època de l’any “complicada”, amb moltes més interaccions en espais interiors. “Hem de ser molt prudents i no ens hem de relaxar massa”, insistia. La doctora indicava que, a diferència del Regne Unit, Catalunya té un major índex de vacunats, cosa que pot afavorir que la nova variant delta tingui una menor incidència al país.

Depèn de les UCI

El departament de Salut estudia aquesta aplicació del passaport covid en altres sectors si pugen a més de 100 les persones ingressades a les UCI. N’ha parlat aquest dilluns la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, apuntant que es tracta d’una de les “diverses estratègies” que estan explorant per evitar al “màxim” les restriccions. “El conseller sempre ha parlat de més de 100 persones a les unitats de crítics, ara estem per sota, però cal veure quin efecte ha tingut el cap de setmana”, ha especificat. Cabezas ha afirmat que les incidències són encara “baixes” però que caldrà estar atents als pròxims dies i setmanes per veure quins passos s’haurien de seguir en cas que la situació empitjori. “Estem fent un seguiment continu”, ha subratllat.