Cocina Hermanos Torres

Exterior del restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona. Foto: Guillem Roset/ACN

El restaurant Cocina Hermanos Torres ha entrat aquest dimarts a la nit a l’Olimp de la gastronomia aconseguint la tercera estrella Michelin. Així s’ha anunciat en la gala de la prestigiosa guia vermella celebrada a Toledo.

La proposta de Sergio i Javier Torres, ubicada a Les Corts i inaugurada fa només fa quatre anys, s’uneix d’aquesta manera al selecte grup d’establiments catalans triestrellats, constituït fins ara pel Celler de Can Roca, l’AbaC i el Lasarte.

Aquesta, però, no és l’única distinció per a la gastronomia catalana en la constel·lació Michelin 2023, ja que Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei.

Ascens fulgurant d’un espai obert el 2018

El restaurant dels mediàtics bessons Torres es va obrir el 2018 en una nau industrial d’un antic talles de neumàtics de 800 metres al barri de les Corts de Barcelona. Després de la seva etapa al Dos Cielos, els xefs ofereixen un espai per a uns seixanta comensals a un preu mitjà de 130 euros. En la guia Michelin 2019 va obtenir dues estrelles, conservant la qualificació aconseguida pel seu primer restaurant, tancat el 2018.

En declaracions a l’ACN, els germans Torres s’han mostrat molt satisfets per una notícia “molt gran” per a ells “i també per a Barcelona”. Els dos germans han recordat que es van embarcar en l’aventura del restaurant que comanen fa quatre anys, un dels quals de pandèmia, i que s’ho van “jugar tot” per fer un restaurant “molt rodó”. En aquest sentit, han confessat que ha estat “una gran experiència” per “arribar a les tres estrelles en tres anys i poc”.