ERC Nacions Unides

Elisenda Alamany i Ernest Maragall van formar part de la delegació de l’AMB a Katowice, Polònia. Foto: AMB

Diferents representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), entre els quals hi havia el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, i la regidora del mateix partit Elisenda Alamany, van participar recentment en una trobada organitzada per Nacions Unides al municipi polonès de Katowice.

Sota el títol de World Urban Forum, l’esdeveniment, que se celebra des de fa més de dues dècades, tracta la importància de les metròpolis i les ciutats en el món globalitzat. A més, la trobada té com a objectiu examinar els problemes que genera la ràpida urbanització que viu el planeta i l’impacte que això té en comunitats, ciutats, economies, canvi climàtic i polítiques.

D’aquesta manera, diumenge passat Maragall va participar en un acte sobre com els governs locals i regionals poden servir per a la construcció de pau i per respondre a les crisis. Alhora, el d’ERC també va participar en la trobada de la xarxa europea d’àrees metropolitanes (EMA) i en una trobada de representants electes i entitats de Cracòvia sobre la problemàtica dels refugiats ucraïnesos.

Així mateix, dilluns el també vicepresident de l’Àrea d’Internacional i Cooperació de l’AMB va formar part d’una taula rodona sobre com millorar la qualitat democràtica a les metròpolis a través d’iniciatives basades en la participació ciutadana i dels agents econòmics i socials.