Turistes

De les 11.000 enquestes a turistes, 4.000 es faran a Barcelona. Foto: Lourdes Casadamont/ACN

Coneixem el que pensa molta ciutadania de Barcelona sobre el turisme. Alguns creuen que és un manà caigut del cel, mentre que altres consideren que és el principal problema que tenen la ciutat i els seus veïns. Malgrat això, hi ha una darrera part implicada en aquesta equació de la qual no en sabem gran cosa: els turistes.

Per saber quina és la visió que tenen aquells que visiten Barcelona i la seva demarcació sobre el lloc al qual viatgen, Barcelona Turisme durà a terme una macroenquesta a 11.000 turistes, els resultats de la qual es coneixeran a principis de 2024. De totes les enquestes, 4.000 es faran a Barcelona, mentre que les altres tindran lloc a la resta de la demarcació. En total, Barcelona Turisme hi invertirà més de 230.000 euros.

Què es preguntarà?

L’enquesta tindrà diferents parts. En un primer apartat es determinarà d’on venen els turistes o com arriben al territori. En les fases següents de l’entrevista es preguntarà quants dies es queden a Barcelona o a la demarcació, amb quines companyies contracten les seves vacances o quina despesa fan i en què es gasten els diners.

D’altra banda, també s’enquestarà sobre les activitats que es duen a terme. Quines excursions es fan, si se’n fan? Quins museus es visiten? A més, les preguntes també volen determinar com és l’experiència dels turistes al territori. És per això que se’ls formularan qüestions com la seva valoració respecte a la gastronomia, l’entorn natural o l’accés a les platges.

Finalment, l’enquesta mirarà de determinar quina mena de delictes pateixen els turistes i com els resolen quan es produeixen.