Autobusos

Cada nou autobús de l’AMB tindrà un cost de 450.000 euros. Foto: AMB

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha fet públic que comprarà 87 nous busos híbrids per incorporar-los a la seva flota de quasi 800 vehicles.

Segons explica l’ens supramunicipal, aquesta compra té per objectiu “garantir la renovació de la flota” a conseqüència de “l’envelliment i les avaries dels vehicles, que poden repercutir negativament en la qualitat del servei i l’atenció i la seguretat de l’usuari”.

L’AMB assenyala que, des d’un punt de vista tècnic, quan un vehicle supera els 15 anys d’antiguitat “el cost de manteniment que requereix deixa de justificar seguir tenint-lo en servei”.

És per tots aquests motius que es destinaran 38 milions d’euros a comprar els nous vehicles més sostenibles. Per tant, cada vehicle tindrà un cost d’aproximadament 450.000 euros. Tot això en el millor dels casos, ja que, segons explica la documentació de la compra, l’AMB contempla que, en el pitjor dels escenaris, amb els 38 milions només es puguin adquirir 57 vehicles.

Els teòrics 87 nous autobusos se sumaran als que l’AMB ja té a la seva flota. L’última adquisició d’aquesta mena va ser el juny passat, quan se’n van comprar 39 unitats que consumeixen un 20% menys que els anteriors models dièsel per una mica més de 15 milions d’euros.

Aquesta no és l’única millora que darrerament ha integrat l’AMB en el seu sistema de transports públics. Tal com explicava el Línia, la institució renovarà en els pròxims mesos una setantena de parades d’autobús a tot el territori.