Antonio Balmón

Antonio Balmón explica el pla de seguretat a Maria Eugènia Gay. Foto: AMB

El vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Balmón, s’ha reunit aquest dijous amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

En la trobada, el també alcalde de Cornellà ha exposat els projectes que té en dansa l’organisme metropolità i ha revelat alguns elements del que serà el sistema integral de seguretat metropolità.

Segons ha assenyalat Balmón, aquesta iniciativa “vol contribuir a la prevenció de la violència a l’espai públic, assegurar-ne l’erradicació i garantir la convivència pacífica”. El pla, que ha d’estar dissenyat en el termini màxim d’un any, impulsarà “la coordinació i la cooperació entre les diferents policies locals i els Mossos d’Esquadra i promourà plans de seguretat nocturna a tot el territori metropolità, amb desplegament de càmeres, reforç de l’enllumenat públic, eliminació de racons insegurs, serveis de vigilància nocturna, parades a demanda d’autobusos nocturns i creació de plànols d’espais urbans segurs”.

Per la seva banda, Gay ha fet referència al pla per perseguir els delinqüents multireincidents en el qual està treballant la Comissió d’Interior del Congrés dels Diputats. “La iniciativa preveu que el Codi Penal inclogui penes de presó d’entre 6 i 18 mesos per furts valorats en menys de 400 euros quan el delinqüent acumuli tres condemnes”, afirmen des de l’AMB després d’escoltar la delegada. “Aquest acord pretén tancar l’escletxa que permet a molts delinqüents multireincidents sortir pràcticament impunes dels robatoris, així com reduir la sensació d’inseguretat ciutadana”, conclou l’organisme metropolità.