Targetes

Al bus de Barcelona ja es poden utilitzar targetes del banc per pagar. Foto: Arxiu

Fins ara, el sistema de pagament amb targeta del banc només estava disponible per als autobusos de Barcelona. Tanmateix, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va anunciar el passat 18 de juliol que estendria aquest forma de pagament a tota la xarxa de transports de la regió metropolitana.

Així es desprèn de la documentació del nou projecte, en què també s’estipula que aquesta forma de pagament estarà totalment implementada a partir del desembre del 2023 i tindrà un cost de més de quatre milions d’euros.

Aquesta millora s’emmarca en el projecte de la T-Mobilitat. És per aquest motiu que, en paraules de la mateixa ATM, “s’accedirà amb targeta de crèdit a través del mateix terminal en què es valida ara la targeta T-Mobilitat”. Per tant, a diferència del sistema que s’ha posat en marxa als busos de Barcelona, en aquest cas tot quedarà integrat dins d’una mateixa màquina.

L’objectiu últim de tot el projecte és augmentar la velocitat d’accés al transport i crear un sistema senzill d’utilitzar per a aquells passatgers que no portin la T-Mobilitat.