Sense llar

9 de cada 10 entitats han vist augmentada la seva feina amb la crisi sanitària. Foto: Albert Cadanet/ACN

La crisi derivada de la pandèmia ha fet que les entitats socials s’hagin vist desbordades de feina. Això és el que es desprèn del nou baròmetre del tercer sector social de l’àrea metropolitana de Barcelona. El document detalla que el 92% de les entitats socials de la regió ha intensificat els seus esforços d’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat en els darrers temps.

Això s’ha traduït en “més recursos econòmics, de professionals, reforç del voluntariat o més hores d’atenció”, diuen des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Taula d’entitats del tercer sector social de Catalunya.

Així mateix, un 56% de les organitzacions del sector ha hagut d’adaptar els seus serveis i projectes per poder donar resposta a les conseqüències de la covid. Moltes d’elles han dut a terme tasques que van més enllà de la seva activitat habitual.

Els més afectats

Segons les dades de l’informe, els col·lectius que han necessitat més suport són les persones que viuen de l’economia submergida, les dones víctimes de la violència masclista, les persones migrades, els sense llar o els joves en risc d’exclusió.

A més, “la salut mental ha estat un àmbit força prioritzat en la redefinició d’aquesta atenció”, explica el baròmetre.