Punt de recàrrega elèctrica

L’AMB compta amb 10 punts de recàrrega elèctrica, però vol que tots els municipis de la regió en tinguin un. Foto: AMB

Actualment són deu els municipis metropolitans on hi ha punts de recàrrega elèctrica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a cotxes: Badalona, Montcada i Reixac, Barberà, Sant Cugat, Pallejà, Sant Joan Despí, Cornellà, l’Hospitalet, el Prat i Gavà.

Amb tot, són insuficients per cobrir una demanda que es pressuposa que anirà en augment els pròxims anys. És per aquest motiu que l’AMB s’ha proposat ampliar la xarxa d’electrolineres durant els dos anys vinents.

Amb aquesta nova inversió en tecnologies de mobilitat sostenible, la xarxa passarà dels 10 punts actuals a gairebé 50 entre els anys 2022 i 2023.

Segons explicava el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, durant la darrera sessió del Consell Metropolità celebrat el 30 de novembre, “l’electromobilitat és una peça del trencaclosques per accelerar i implantar una mobilitat sostenible. Si volem introduir el vehicle elèctric, no contaminant, és clau que hi hagi punts de recàrrega perquè el conductor tingui la seguretat que, vagi on vagi, podrà endollar el seu vehicle”.

Un punt de recàrrega per municipi

L’objectiu final del projecte és que tots els municipis metropolitans tinguin com a mínim un punt de recàrrega ràpida. Així mateix, la iniciativa s’emmarca dins d’un conveni firmat entre la Generalitat de Catalunya i l’AMB el 2017 per impulsar les anomenades ciutats intel·ligents, la mobilitat sostenible o l’eficiència energètica. “Aquest conveni permetrà a l’AMB invertir-hi una quantitat total de 72 milions d’euros”, afirmen des de l’ens supramunicipal.