Caixer

En total hi haurà 21 noves terminals bancàries a les estacions del metro de Barcelona. Foto: Arxiu

Trobar caixers automàtics a les estacions de metro no és res nou. El 2016, el Banc Sabadell va desplegar una desena de màquines per fer operacions bancàries a la xarxa de Barcelona, concretament a les parades de Lesseps, Espanya, Catalunya, Sagrada Família, Jaume I, Passeig de Gràcia, Universitat, Sants Estació i la Sagrera. Malgrat això, un nou projecte de TMB vol anar un pas més enllà i ampliar notablement l’oferta de caixers al metro durant els pròxims 7 anys.

En total seran 21 els caixers automàtics que durant el 2022 s’instal·laran a diverses estacions de la xarxa de metro. Els nous terminals bancaris se situaran a les parades de Catalunya, Lesseps, Jaume I, Sants Estació, Espanya, Maria Cristina, Poble-sec, Drassanes, Liceu, Arc de Triomf, Ciutadella, Universitat i Barceloneta. En aquests casos, només s’instal·larà una màquina per estació. Així mateix, també hi haurà caixers a les parades de Passeig de Gràcia, Sagrada Família, la Sagrera i Diagonal, on hi haurà dos caixers. Totes les instal·lacions seran en estacions de l’L1, l’L2, l’L3, l’L4, l’L5 i l’L11.

Amb el projecte, segons explica la mateixa TMB, l’empresa pública espera obtenir uns ingressos de 2,2 milions d’euros que permetran compensar “el cost d’alguns espais i instal·lacions de la xarxa de metro i del telefèric”. És la quantitat que l’empresa bancària seleccionada per posar-hi les seves màquines haurà de pagar per poder operar a les estacions. Des de TMB asseguren que aquest cost serà amortitzat per l’entitat bancària, perquè, segons els seus càlculs, “un 3% dels viatgers habituals utilitzen el caixer automàtic aproximadament un cop per setmana i els ingressos del servei són d’aproximadament 1,3 euros per transacció efectuada”.