Olímpic de Badalona

L’Olímpic de Badalona seria una de les noves seus dels Jocs d’Hivern. Foto: Arxiu

La presentació per part del Govern al Comitè Olímpic Espanyol de la candidatura en solitari per als Jocs Olímpics d’Hivern ha suposat una sèrie de canvis en el seu disseny, on destaca un augment del pes que tindria l’àrea metropolitana.

I és que, concretament, la metròpoli acolliria les cinc seus on es farien les proves de gel, entre les quals hi ha el patinatge artístic, velocitat i cúrling. Són proves que, amb la candidatura conjunta amb l’Aragó, s’havien de fer a Saragossa i a Jaca, i que ara passarien a fer-se en tres instal·lacions de Barcelona (el Palau Sant Jordi, el nou Palau de gel blaugrana i la Fira de Barcelona), al pavelló Olímpic de Badalona i en un nou centre d’alt rendiment d’esports de gel que està previst que es faci a Gavà.

De totes maneres, caldrà esperar a l’any que ve per veure si Catalunya, amb la candidatura Pirineus-Barcelona, acull els Jocs d’Hivern i, si és així, si finalment és el 2030 o el 2034. La candidatura catalana hauria de competir amb Vancouver, Salt Lake City i Sapporo.