Incendi

Al Baix Llobregat els incendis han augmentat un 41% aquest any. Foto: Gemma Sànchez/ACN

Més incendis i més dies de risc extrem per incendi. Feia 20 anys que la demarcació de Barcelona no vivia una campanya d’estiu tan complicada com la d’enguany. Així ho ha explicat la Diputació, que ha qualificat la tasca de prevenció i extinció d’incendis forestals de “molt difícil”.

D’aquesta manera, a les comarques barcelonines s’han registrat 244 incendis forestals que han afectat una superfície total de 1.973 hectàrees entre el 18 de juny i l’1 de setembre.

Més punts de risc

“Pel que fa als punts de risc, s’han detectat un total de 592 abocaments inflamables, un 32% més que la campanya anterior”, diuen des de la Diputació. En la seva majoria, aquests abocaments s’han trobat en camins, pistes o dins el bosc.

D’altra banda, s’han retirat del medi natural 3.235 petits abocaments inflamables i s’han detectat 186 incidències en línies elèctriques, un 116% més que en la campanya anterior.

A la regió metropolitana

Al Baix Llobregat el nombre d’incendis ha incrementat un 41%. A més, és la comarca on hi ha hagut més abocaments inflamables de tota la província, amb un total de 102 punts detectats.

Al Maresme, tot i tenir una primera fase pels voltants de Sant Joan en què es van produir alguns incendis, durant la resta de l’estiu la situació ha estat més tranquil·la. Amb tot, segons la Diputació, “és la comarca de la demarcació on més deficiències en línies elèctriques s’han detectat” i la segona on “més dissuasions de conductes de risc s’han produït”.

Al Vallès Occidental la situació no ha estat gaire millor, ja que s’ha convertit en el territori amb més incendis de la demarcació: un total de 63. Per últim, al Vallès Oriental el nombre de focs s’ha duplicat respecte del 2020, passant de 15 a 35.