Guàrdia Urbana

Imatge d’arxiu. Foto: ACN

La policia ha confiscat des del gener 1.720 objectes contundents o armes blanques a Barcelona, un 70% més que el 2019. Així ho ha afirmat el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, en una entrevista al programa Cafè d’Idees, de RTVE.

L’Intendent Major ha admès que si bé hi ha una disminució global dels fets delictius entre 2019 i 2022, les lesions a persones és un fet delictiu que s’ha mantingut “molt estable”. A més, ha dit, tot i ser un nombre petit, sí que hi ha un “cert augment” de les lesions produïdes per arma blanca. “No estem parlant de xifres importants, però és cert que no podem minimitzar la gravetat que té aquest fet i l’alarma que causa”, ha assegurat.

Velázquez defensa l’ús de detectors de metalls

Velázquez ha situat l’ús d’arma blanca en l’àmbit d’oci nocturn no reglat, quan hi ha aglomeracions de persones i en horari nocturn. Per això, ha defensat l‘ús de detectors de metalls per part dels agents de la Guàrdia Urbana i ha remarcat la prevenció que es fa des d’aquest cos policial i des dels Mossos d’Esquadra mitjançant la confiscació d’objectes.

Situació agreujada al Raval

Durant l’entrevista, l’Intendent Major també s’ha referit a la situació que viu el Raval, on ha dit que s’ha agreujat el consum de droga a la via pública. En aquest sentit, ha explicat que des de fa trenta dies la Guàrdia Urbana està intensificant les actuacions en aquest barri i hi ha fet més de 160 intervencions de decomisos de droga de gent que s’estava injectant, fumant o consumint al carrer, heroïna en la majoria dels casos. De fet, ha comentat que tot i que és un consum “molt minoritari” es veu molt, ja que es concentra molt en una zona del centre de la ciutat.

Amb tot, Velázquez ha remarcat que Barcelona és una ciutat “segura” i ha recordat el volum de gent que hi viu, hi treballa, hi estudia o hi fa turisme. A més, ha valorat positivament l’augment d’agents del cos fins als 3.500 i la bona coordinació amb Mossos d’Esquadra.