Habitació

Imatge d’arxiu. Foto: Pexels

El 26% de les habitacions de lloguer en pisos compartits que es posen al mercat a Barcelona estan disponibles menys de 24 hores, segons conclou un estudi publicat per Idealista que analitza la situació a diverses capitals de l’Estat.

Si es té en compte la mitjana espanyola, 21% de les habitacions disponibles estan menys d’un dia al mercat. Les ciutats on aquest percentatge es dispara són Almeria (36%), seguit de Granada (31%) i Alacant (28%). En el cas de Madrid, el 24% de les habitacions disponibles tampoc estan més d’un dia disponibles al mercat, en línia amb Barcelona. Idealista descarta un canvi de tendència de cara al 2023.

“Gran problema d’oferta i disponibilitat”

Segons el portaveu d’Idealista, Francisco Iñareta, el mercat d’habitacions de lloguer en pisos compartits “està estretament lligat al mercat d’habitatges en lloguer, que viu un gran problema d’oferta i disponibilitat de producte”.

“Un escenari com aquest genera ansietat entre els inquilins que han de sotmetre’s a autèntics càstings en competició amb desenes de persones igual més ben qualificats que ells i els perfils més vulnerables són els primers descartats”, afegeix Iñareta, que descarta un canvi de tendència de cara al 2023.