Barcelona Demà

Els debats s’emmarquen en l’estratègia Barcelona Demà. Foto: Diputació de Barcelona

El TecnoCampus de Mataró serà l’escenari, aquest dimarts, d’una nova jornada del procés participatiu Barcelona Demà.

Impulsat per l’associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) amb la participació de diverses institucions del territori metropolità, Barcelona Demà és un procés de reflexió i actuació per desenvolupar una estratègia per afrontar els reptes de futur que viurà la regió metropolitana.

Segons expliquen des de l’organització, en la sessió d’aquest dimarts “es debatrà sobre indústria circular, prosperitat distribuïda i ciutats pròsperes”. Així, es duran a terme tres debats des de les 9 fins a les 14.15 en els quals s’abordarà el concepte de Metròpoli Pròspera.

En paraules de la Diputació de Barcelona, una de les impulsores de Barcelona Demà juntament organismes com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Metròpoli Pròspera és aquella que “estableix les condicions que permeten generar oportunitats de progrés per a tothom en un context de revolució digital i de transformació dels sectors econòmics tradicionals”.

Segona part

El passat 16 de setembre va tenir lloc al CCCB una primera trobada en què es va parlar sobre el concepte Metròpoli Pròspera. En aquest sentit, la jornada a Mataró vol ampliar a tot el territori de la regió metropolitana el debat que va produir-se aleshores.

“Permet donar continuïtat al procés i recollir les experiències i inquietuds a les ciutats que conformen la regió metropolitana, incorporant la seva mirada territorial”, expliquen des de l’organització referint-se a l’acte que se celebra a la capital del Maresme.

Així mateix, es durà a terme una tercera sessió del cicle, però en aquest cas en format virtual.