mascareta transport públic

Gent amb mascareta en una estació de metro de Barcelona. Foto: Maria Asmarat/ACN

El Govern ha demanat a l’Estat que l’ús de mascaretes al transport públic passi de ser una “obligació” a una “recomanació”. La portaveu, Patrícia Plaja, ha constatat que si no es pot fer complir l’ús de les mascaretes “té poc sentit” que sigui obligatori.

Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Plaja ha afegit que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja “fa setmanes” que reclama aquest canvi a la comissió de Salut Pública. “Esperem que se’ns faci cas aviat”, ha conclòs Plaja.

Aquest matí La Vanguardia avançava que Sanitat i les comunitats autònomes es reuniran aquest dimecres al Consell Internacional de Salut i el dijous es discutirà a la Comissió de Salut Pública.  No obstant això, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha aclarit que en aquests moments no hi ha cap proposta de la ponència d’alertes per eliminar l’obligatorietat de les mascaretes dels transports públics. Fonts del Ministeri ja havien apuntat que la qüestió no està a l’ordre del dia ni del Consell Interterritorial de Sanitat ni de la Comissió de Salut Pública.

Fa uns dies, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, es plantejava l’ús de la mascareta als mitjans de transport tot assenyalant que “no sembla molt llògic des del punt de vista tècnic” perquè hi ha molts altres llocs on la gent s’exposa al virus de forma massiva i on no és obligatori l’ús de la mascareta.  Com és el cas dels concerts, bars o festes majors.

Mascareta als centres de salut, hospitals i residències

On és ben segur que continuarà sent obligatori l’ús de les mascaretes serà en hospitals, centres de salut i residències de gent gran. Tot i que el dubte està  en si la mascareta haurà de continuar sent obligatòria a les farmàcies.