Linxs

El linx va estar a punt de desaparèixer a principis de segle. Foto: Zoo de Barcelona

L’any 2002, només existien 94 exemplars, dels quals més de la meitat eren adults. El linx ibèric, una espècie que tan sols es troba a la Península, va estar a punt de desaparèixer a principi del segle XXI, en gran part, per culpa de l’acció humana. Molts d’aquests felins eren preses cobdiciades pels caçadors i un bon grapat moria atropellat. Afortunadament, gràcies als esforços per salvar-lo, avui dia, l’animal ja està fora de perill i es comptabilitzen més de 1.300 exemplars a tota la Península.

Tot i que Catalunya no és un territori on visquin, en els pròxims temps els habitants de Barcelona en podran començar a veure. Certament, no en llibertat, sinó en captivitat i al zoo de la capital catalana.

Tal com es desprèn de la documentació de l’Ajuntament de Barcelona a la qual ha tingut accés el diari Línia, en els sis mesos vinents, s’efectuaran obres a la que abans era la gàbia dels guepards per encabir-hi exemplars de linxs.

Segons es desprèn dels documents, al zoo de Barcelona es traslladaran els exemplars del felí que en altres centres de cria ja no poden quedar-se per manca d’espai. “En altres zoològics es fa indispensable optimitzar les instal·lacions per donar cabuda als exemplars reproductors de linx ibèric i la seva reposició necessària, donant sortida a aquells que no interessen per a la reproducció”, afirmen des de l’Ajuntament.

A més, en paraules del consistori, a Barcelona “existeix una creixent demanda per part de la societat i de diverses institucions per poder observar directament exemplars de linx ibèric” i els exemplars que arribin a la ciutat serviran per “ser exhibits i actuar com ambaixadors de l’espècie i del Mediterrani”.

Com ha de ser la gàbia?

Per fer possible l’adaptació dels linxs que vindran al seu nou habitat, el consistori destinarà 770.000 euros en adaptar l’antiga gàbia dels guepards.

D’aquesta manera, l’espai haurà de satisfer les necessitats del felí ibèric, un animal que s’estableix en àrees amb una alta densitat de matolls i pastures que afavoreixen la presència de conills, l’aliment del linx.

D’altra banda, la gàbia tindrà un espai exterior exposat al públic, una zona interior no exposada i una zona d’observació del públic. Així mateix, l’espai està destinat a dos individus de linx adults i de moment no està prevista la cria.

Gàbia linx

Reproducció amb ordinador de la gàbia que tindrà el linx a Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona

WhatsAppEmailXFacebookTelegram