Amiant a Cerdanyola

Amiant a Cerdanyola del Vallès. Foto: Norma Vidal/ACN

Tot i que des d’Europa la directiva és clara, encara avui hi ha certa passivitat respecte a l’amiant a casa nostra. L’any 2030 els quatre milions de tones d’amiant que hi ha a la via pública i que, per tant, poden afectar la salut de la ciutadania haurien de ser retirats. Així ho determina Brussel·les. En aquest sentit, la urgència és encara més gran si parlem de retirar amiant a les escoles o als voltants dels centres educatius.

És per aquest motiu que aquest dimarts es va dur a terme la primera trobada en línia d’AFAs i AMPAs preocupades per la presència de l’amiant als seus centres. L’acte, organitzat per la plataforma No a l’Amiant de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), va comptar amb la presència de 10 centres i s’hi va acordar crear una plataforma d’escoles contra l’amiant.

Així mateix, també es va acordar exigir a la Generalitat que faci públic el cens de centres afectats per aquest material, que segons Joan Maria Soler de la FAVB té a la seva disposició. “No sabem per què no l’han fet públic i no entenem per què no ens l’han volgut donar”, diu Soler.

“El problema de l’amiant és gravíssim i en els infants el material té un efecte nociu molt alt”, afirma el mateix integrant de la federació. Soler recorda, a més, que les escoles afectades són moltes. “Hi ha l’Escola Fluvià de Sant Martí (Barcelona), per exemple, un centre que té al costat un edifici amb tot un lateral d’amiant en estat decrèpit”, denuncia l’activista.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram