manada castelldefels

L’Audiència hi veu risc de fuga i de destrucció de proves. Foto: Arxiu

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat en quatre resolucions deixar en llibertat els membres de la coneguda com la ‘manada’ de Castelldefels, un grup de joves acusats d’agredir sexualment diverses dones.

En les resolucions, l’Audiència avisa que encara hi poden haver més víctimes d’aquest grup, que s’organitzava i parlava de les seves ‘gestes’ sexuals en un grup de WhatsApp. A més, avisa del risc de fuga i destrucció de proves, a més d’una possible reiteració delictiva. La instrucció del cas, que porta un jutjat de Gavà, continua endavant, i l’Audiència ha prioritzat la seguretat de les víctimes, més tenint en compte que un dels investigats s’encarregava de fer un seguiment posterior a les dones per veure com estaven i “temptejar-les” sobre les possibles reaccions. És més, un germà dels investigats va contactar amb diversos testimonis de les agressions per condicionar el que declararien davant la policia.

De moment hi ha tres denunciants, que han declarat als jutjats de Gavà. A principis de mes, la primera dona que va posar en coneixement de la policia les agressions va negar ser l’autora d’uns missatges de veu que hauria enviat ella dies abans dels fets, en els quals es mostrava disposada a mantenir relacions sexuals amb els cinc joves que van ser detinguts. Sense anar més lluny, a les resolucions l’Audiència rebutja l’intent dels acusats de desacreditar les víctimes. En aquest sentit, remarca que els acusats no poden pretendre que les víctimes facin declaracions perfectes i sense cap contradicció i sense cap afectació psicològica derivada dels fets que denuncien.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Castelldefels es personarà com a acusació particular en el cas i ha posat a disposició de les víctimes tots els recursos municipals per donar-les suport.