Jaume Collboni Deep tech

Jaume Collboni ha anunciat la notícia durant el Barcelona Deep Tech Summit. Foto: Ajuntament

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha anunciat que la ciutat llançarà un fons publicoprivat de 10 milions d’euros especialitzat en Deep Tech, un sector que agrupa empreses innovadores en l’àrea científica. Aquesta inversió facilitarà l’atracció de 30 milions d’euros per a la ciutat. “Barcelona té una estratègia per fer d’aquest sector un pol econòmic de la ciutat”, ha sentenciat Collboni.

L’anunci, amb la presència de la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, s’ha fet durant la celebració de la primera edició del Barcelona Deep Tech Summit, un congrés sobre Deep Tech que aspira a posicionar l’emprenedoria de base científica a la ciutat. És una iniciativa de Barcelona Deep Tech Node i Acció, una aliança per fomentar aquest ecosistema a la ciutat, i s’ha escollit l’Antiga Fàbrica Estrella Damm com a seu oficial.

Aquest esdeveniment acull 500 especialistes i més de 30 experts, a més de la participació de grans corporacions i grups d’inversors. Empreses com ABB, Nestlé, Intel, Repsol, go hub i Cisco s’han reservat un lloc al congrés.