Mona Pasqua La Palma

Equip de la Palma amb el premi. Foto cedida

La pastisseria barberenca La Palma ha tornat a situar-se com una de les grans pastisseries de Catalunya. Després que al juny guanyés el premi a la millor coca de crema de Sant Joan, ara s’ha endut el premi a la segona millor mona de Pasqua tradicional de Catalunya. Això la situa com la millor mona de la metròpoli, perquè el primer premi ha anat per a Passions Origen, un obrador del Vendrell. Era la primera vegada que La Palma es presentava al concurs, que enguany ha celebrat la seva quarta edició, organitzat per l’agència especialitzada en gastronomia Sr y Sra Cake.

“Estem molt contents perquè que algú extern reconegui l’esforç que fem és brutal”, confessa Gemma Sanfeliu, una de les propietàries del negoci. “Com va passar en el concurs de Sant Joan, tot l’equip s’ha bolcat completament per fer la millor mona possible”, continua Sanfeliu, i per això assegura que des de la pastisseria estan “encantats amb el premi”. “La gent no para de felicitar-nos”, afegeix.

Arran de rebre el guardó, des de l’establiment han notat un augment dels encàrrecs. “Normalment, tothom s’espera a Setmana Santa per demanar les mones, però aquesta setmana ja ha trucat gent demanant que els en guardem”, detalla la propietària. Més enllà de la tradicional, Sanfeliu explica que “es demanen mones de tota mena, com les de figures de xocolata”.

Mona Pasqua La Palma

La propietària explica que la mona “és una recepta molt simple, però feta amb molta paciència”. Foto cedida

Preguntada pels ingredients de la mona que els han dut a emportar-se el premi, la propietària detalla que “és una recepta molt simple, però feta amb molta paciència”. “És un brioix tradicional amb una fermentació molt lenta, al qual se li afegeix mantega, ratlladura de llimona i de taronja. Després es decora amb ametlles i ou”, apunta.

Sobre la trajectòria de la Palma, Sanfeliu recorda que la va crear el seu avi. L’any 1952 obria el primer local al barri de la Creu de Barberà, que aleshores pertanyia a la ciutat i amb el temps va passar a formar part de Sabadell, i el 1993 obria l’establiment a l’avinguda de la Generalitat. Des de llavors, a banda dels premis esmentats, també han guanyat el de millor croissant del Vallès.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram