Tres Xemeneies

La Generalitat s’implicarà en la transformació de la zona de les Tres Xemeneies. Foto: ACN

Moviment important en clau política per al Besòs. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el vicepresident del Govern català, Jordi Puigneró, han acordat aquest dimecres la incorporació de la Generalitat al Consorci del Besòs per tal d’impulsar la transformació de l’àrea de les Tres Xemeneies en un ‘hub’ digital i audiovisual de referència a Europa. La reunió en la qual s’ha segellat aquest pacte, però, no ha comptat amb la participació de cap representant de la resta de municipis que conformen el Consorci, que també agrupa els ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montcada i Reixac.

En una roda de premsa posterior a l’acord, Colau ha recordat que el Besòs és un territori que fa anys que reclama que se’l “prioritzi” i que aquest acord suposa un “punt d’inflexió” per impulsar-lo des del punt de vista econòmic i social. “És l’hora del Besòs i estem contents perquè es fa realitat una demanda històrica”, ha afegit. Al seu torn, Puigneró ha celebrat que la Generalitat passi a ser “impulsora” i no només espectadora d’un projecte “clau” per al futur del Besòs i del país.

En declaracions al diari Línia, l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, ha assegurat que la incorporació de la Generalitat al Consorci del Besòs és una “bona notícia” perquè permetrà reforçar una estructura “vital” per al desenvolupament del territori, però lamenta les formes amb les quals s’ha donat a conèixer aquest acord. “Els tempos i les formes podrien haver estat diferents. Es podria haver fet una prèvia o ens podrien haver convidat a la presentació”, ha apuntat Cañete, que va ser informada ahir a través d’una trucada de l’entrada del Govern català a l’ens.