Diputació de Barcelona

Des de la Diputació es destaca la tasca de participació ciutadana de l’ens. Foto: Diputació de Barcelona

La democràcia imperfecta i el repte de prendre decisions complexes en moments de crisi. Sota aquest suggerent títol es va presentar dimarts la nova estratègia en matèria de participació ciutadana de la Diputació de Barcelona per al 2021.

En una trobada on van participar un centenar de professionals del sector públic, l’ens territorial va donar a conèixer el projecte Participa311. La iniciativa, d’una banda, és una eina virtual que segons la Diputació millora les prestacions que els ajuntaments tenien fins ara per engegar processos participatius. De l’altra, és una comunitat virtual que fomenta “la comunicació, l’intercanvi i el treball col·laboratiu de les persones professionals i tècniques que impulsen processos o gestionen espais participatius amb la ciutadania”.

Durant l’acte va intervenir la vicepresidenta de la Diputació i alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, que va valorar el paper de la Diputació de Barcelona “en obrir les línies bàsiques per enfortir la democràcia representativa”.

Al mateix temps, va posar en relleu “el paper de les administracions locals en el reforç de les comunitats, la cocreació de valor públic, la construcció d’àgores virtuals o el paper que juga en la innovació per millorar la nostra democràcia”.

Com el títol de la trobada indicava, també es va destinar un espai a analitzar els riscos que corren les democràcies avui dia. De fet, Parlon va recordar que “el context de crisi global multifactorial deixa al descobert d’altres riscos i amenaces que ja estaven presents a la societat”.

TREU PIT
La jornada també va servir per fer publicitat dels projectes als quals el servei de Participació de la Diputació donarà suport econòmic, tècnic o material durant aquest any.

En total són 192 projectes, dels quals 114 rebran finançament econòmic. D’aquests últims, 70 són projectes de municipis majors de 5.000 habitants i 44 de municipis menors de 5.000 habitants. La resta de projectes, 78, rebran suport tècnic o material.