Guàrdia Urbana

El Síndic de Greuges de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona investiguen les possibles irregularitats a les oposicions de la Guàrdia Urbana. Foto: Imanol Olite/ACN

Si ahir era l’Ajuntament de Barcelona qui anunciava que obriria una investigació sobre possibles irregularitats en els exàmens d’oposició al cos de la Guàrdia Urbana de la ciutat que començaven aquest cap de setmana, avui ha estat el Síndic de Catalunya qui ha explicat que també està investigant els fets.

Mentre s’estava realitzant l’examen van córrer diverses publicacions a través de les xarxes socials en les quals es podia veure els resultats de les proves que s’estaven fent en aquell moment. Segons la normativa, les solucions havien de ser publicades a partir d’aquest dimarts i, per això, resultava impossible que les solucions circulessin el mateix dissabte de l’examen.

“A les xarxes socials es va publicar un vídeo amb el quadernet que presumptament es correspon amb el de preguntes del test del raonament abstracte, que sembla que ja s’havia fet servir en la formació dels aspirants, i també la plantilla de respostes”, expliquen des del Síndic. “Paral·lelament, una acadèmia dedicada a la formació i la preparació d’oposicions felicitava el seu alumnat pels resultats”, afegeixen.

El Síndic considera que les irregularitats posen en qüestió la prova i per això ha preguntat a l’Ajuntament de Barcelona quines mesures té previst adoptar en cas que es confirmi la veracitat d’aquestes informacions.