Bus Hidrogen

36 dels 72 busos tindran 12 metres de llargada i seran d’hidrogen. Foto: Ajuntament

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat la compra de 72 autobusos sostenibles que hauran d’estar circulant en els pròxims dos anys a la metròpoli. Així, les empreses que guanyin el concurs tindran fins al mes d’octubre de 2024 per entregar els nous vehicles.

En total, 36 són estàndards d’hidrogen de 12 metres de llarg, 29 articulats elèctrics de 18 metres i set estàndards elèctrics de 12 metres. Segons queda indicat en la documentació del projecte, el cost total de l’operació superarà els 61 milions d’euros.

Cost per unitat

Els preus dels diferents vehicles varia substancialment. En aquest sentit, els més cars són els autobusos articulats elèctrics, ja que cada unitat té un cost de 968.000 euros. A l’extrem oposat hi ha els busos estàndards elèctrics que tenen un preu de 677.000 euros. Finalment, cada bus d’hidrogen ascendeix als 786.000 euros.

Tal com reconeix la mateixa empresa municipal, aquesta iniciativa es pagarà amb diners provinents dels fons de recuperació europeus. Alhora, els nous busos serviran per substituir aquells de la flota actual de transports que tenen més de 15 anys i han quedat obsolets.

“La declaració de zona de baixes emissions dins de l’àrea que delimiten les rondes de la ciutat, fa que en breu alguns dels actuals vehicles de la flota de TMB no seran vàlids per operar dins d’aquest espai i han de ser substituïts per vehicles més nets des del punt de vista de les emissions”, reconeixen des de l’organització.