Clients Terrassa Bar

L’oci nocturn continuarà tancat. Foto: Arxiu

El Govern aixecarà a partir de divendres gairebé la totalitat de les restriccions vigents actualment contra la covid, a excepció del tancament de l’oci nocturn. Així, s’eliminarà la limitació de 10 persones en les trobades socials i també s’acabaran les limitacions d’aforament i horaris vigents. Aquestes limitacions afectaven ara sectors com la restauració, la cultura, els gimnasos, els parcs d’atraccions, els actes religiosos i les cerimònies civils, entre d’altres.

Adeu al passaport covid

Per altra banda, la comissió delegada en matèria de covid del Govern ha decidit finalment aquest passat dimecres a la nit retirar l’obligatorietat de presentar el certificat covid per accedir a la restauració i a altres establiments. En un primer moment s’havia anunciat que la decisió de si demanava al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pròrroga del passaport es posposava fins demà al matí. Després d’avaluar l’informe del comitè d’experts, però, s’ha decidit abandonar aquesta postura i directament retirar l’obligatorietat del certificat covid per als locals i establiments establerts fins ara. D’aquesta manera es podrà incloure la decisió en la nova resolució que es publicarà aquesta mitjanit al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Segons indica el Govern, una part “important” de la població torna a ser susceptible d’infectar-se amb el virus, “independentment del seu estat vacunal o d’haver passat la malaltia”. D’això se’n deriva, subratlla l’executiu, que l’efectivitat de l’obligatorietat de l’ús del certificat covid “disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat”.

L’oci nocturn, tancat

La Fecasarm ha reclamat aquest dilluns a la Generalitat l’obertura immediata de l’oci nocturn per tenir “un rodatge” de cara a esdeveniments com el MWC, que se celebrarà del 28 de febrer al 3 de març. “Els locals funcionen amb programacions, reserves i previsions de compra. Si no obren ja, no es podrà fer res d’això i l’afectació serà molt gran”, apuntava el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas. “Cal una rectificació urgent. Si es pot obrir demà, no cal esperar set ni quinze dies”, insistia Boadas el dia abans de la reunió amb el Govern per desencallar la situació de l’oci nocturn. “Hi anem força desanimats perquè demà ja s’haurà decidit què es farà en els pròxims dies”, afirmava pessimista el secretari general de la Fecasarm. Efectivament, el Govern ha decidit mantenir l’oci nocturn tancat, almenys una setmana més.

“Nosaltres el que volem és que es reobri com més aviat millor l’oci nocturn legal. Sense toc de queda, l’únic que fa ara la Generalitat és fomentar els botellots i les festes il·legals”, apuntava Boadas. “És totalment temerari”, puntualitzava el secretari general de la Fecasarm, que també va voler dirigir un missatge al conseller de Salut, Josep Maria Argimon. “Sempre decideix tancar les activitats d’un dia per l’altre i sense donar cap mena de marge. Ara li reclamem la mateixa celeritat a l’hora de reobrir sectors com el nostre”. “Tenim pèrdues de 35.000 MEUR i els ajuts aprovats no arriben als 100 MEUR. És miserable i una burla als nostres sectors”, acabava el secretari general de la Fecasarm.