Foment del Treball

La patronal més antiga d’Europa celebra 250 anys d’història. Foto: Foment

Fa 250 anys, a Catalunya governava el rei castellà Carlos III, encara quedava més de dècada i mitja per a la Revolució Francesa i tot just despuntava la revolució industrial. En aquell temps naixia Foment del Treball, sota el nom de Real Compañía de Hilados y Tejidos de Algodón. Aleshores, aquella organització poc es podia imaginar que hauria de sobreviure a temps convulsos plens de revoltes, guerres i canvis tecnològics com mai la humanitat havia vist.

Dos segles i mig després, la patronal més antiga d’Europa celebra el pròxim dilluns a les 19.30 hores, a la seu del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el seu 250è aniversari. Ho farà en un acte que presidirà el rei Felip VI i en el qual s’entregaran les Medalles Commemoratives i les Medalles dels XIV Premis Carles Ferrer Salat de Foment del Treball.

Així mateix, l’acte comptarà amb la presència de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.