Raquel Sánchez

Raquel Sánchez fa dos anys no considerava tan urgent l’ampliació de l’aeroport. Foto: Marta Casado Pla/ACN

La nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha defensat aquest dilluns l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona – El Prat en un acte a la delegació del govern espanyol a la capital catalana.

Segons ha explicat l’Agència Catalana de Notícies, l’exalcaldessa de Gavà aposta per “compatibilitzar” la construcció amb els requeriments mediambientals.

Sánchez ha assegurat que és una inversió “molt important”, “necessària” i una “oportunitat”, amb un impacte positiu en la creació de llocs de feina i en la reactivació de l’economia.

Tot i això, ha afirmat que cal dur-la a terme de manera “exemplar”. “L’ampliació de l’aeroport s’ha de fer i s’ha de fer bé”, ha resumit en un acte de signatura de protocols per al desenvolupament de l’Agenda Urbana amb set municipis de l’Arc Metropolità i la Diputació de Barcelona.

Fa dos anys, l’avui dia ministra, en una entrevista al Línia quan era alcaldessa de Gavà, no tenia una aposta tan ferma per l’ampliació. Així, considerava que “hi ha alternatives, entenent que les infraestructures aeroportuàries han de funcionar en xarxa i que això ha de passar, per exemple, perquè l’aeroport de Girona pugui servir de quarta pista”.

Limitar el preu del lloguer

En la mateixa compareixença, Sánchez ha considerat necessari “prohibir o delimitar pujades especulatives” dels preus del lloguer.

La ministra ha assegurat que Espanya travessa una situació “d’emergència” en matèria d’habitatge i ha defensat l’aprovació de la Llei d’Habitatge com una eina per donar seguretat jurídica, garantir el dret a la propietat i “protegir” tots els territoris.