Escales mecàniques

El carrer dels Agudells és un dels indrets on es posaran escales mecàniques de doble sentit. Foto: Google Maps

La localització de Barcelona als peus de diverses muntanyes i turons fa que les escales mecàniques siguin un element del mobiliari públic força freqüent. Tot i que són una bona solució per evitar les escales tradicionals, hi ha molts veïns que es queixen quan s’espatllen. És per això que la següent notícia segurament serà ben acollida per força ciutadans.

Les escales mecàniques de Barcelona viuran un canvi profund aviat. Això és el que es desprèn de tres projectes que l’Ajuntament de la ciutat ha fet públics el darrer mes.

El primer dels canvis que es faran serà l’adjudicació del nou contracte de manteniment de les escales mecàniques i dels ascensors de la ciutat. Es tracta d’una inversió notable per dos anys que ascendeix a un valor estimat de gairebé nou milions d’euros.

És per aquest motiu que l’Ajuntament també iniciarà d’aquí a poc temps l’auditoria d’escales i elevadors per determinar si l’empresa que en fa el manteniment fins al 12 de juliol ha dut a terme un treball adequat.

Doble sentit

Mentre això succeeixi, el consistori també començarà la renovació de 12 escales de la ciutat per fer-les de doble sentit. En aquest cas, la inversió serà de més de 600.000 euros i l’Ajuntament utilitzarà Fons Next Generation per dur a terme l’actuació.

Seran escales a demanda, és a dir, que els ciutadans podran triar quan pugen i baixen, i estaran disposades a diferents punts dels carrers del Gòlgota, de Sant Dalmir, dels Agudells, de la Manxa, de Santa Gemma i de José Millán González.

Renovació d’escales

Finalment, l’Ajuntament renovarà dues escales mecàniques per un cost superior als quatre milions d’euros. L’obra suposarà la substitució de les escales del carrer Alguer, al barri del Carmel, i de les escales mecàniques de l’avinguda Rasos de Peguera tocant al mercat i a la zona esportiva, al barri de Ciutat Meridiana.