Taulell d’accés al nou CUAP Maresme. Foto: Albert Segura/ACN

El nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Maresme ha entrat en funcionament aquest mes de maig per donar cobertura les 24 hores del dia a prop de 275.000 veïns de la comarca. Ubicat a Mataró en un edifici de 550 metres quadrats annex al Centre d’Atenció Primària (CAP) Maresme, el flamant equipament estarà gestionat per l’Institut Català de la Salut i atendrà urgències de baixa i mitjana complexitat en medicina general i pediatria.

“Aquest any, en què els professionals sanitaris han donat el millor de si mateixos per superar la pandèmia, és el moment de reforçar el sistema de salut públic del país, des dels centres d’urgències d’atenció primària fins als hospitals que gestionen les complexitats més grans”, va assenyalar al respecte el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que va visitar les noves instal·lacions juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés.

El CUAP Maresme és el primer dispositiu d’aquestes característiques que s’instal·la a la comarca i compta amb una inversió inicial d’1,2 milions d’euros. La previsió és que l’equipament pugui donar servei a quinze municipis de la zona, entre els quals hi ha Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt i Vilassar de Dalt.

Les noves instal·lacions han estat remodelades íntegrament i disposen d’un box de triatge, així com de set punts de consulta polivalents, vuit punts d’observació i d’un altre box de reanimació cardiopulmonar. Amb aquestes característiques, els professionals del centre podran dur a terme des d’atencions d’urgència fins a procediments d’infermeria o de radiologia urgents.