Artadi

Artadi, visiblement emocionada, durant la seva compareixença. Foto: ACN

Breu i concís. Elsa Artadi deixa la política. La que fins fa poc era portaveu de Junts per Catalunya, vicepresidenta del partit i candidata a l’alcaldia de Barcelona abandona la primera línia mediàtica després de més d’una dècada.

Així ho ha explicat aquest divendres en una compareixença celebrada a l’Ajuntament de Barcelona, que no ha inclòs preguntes dels periodistes. Artadi, amb la veu plorosa i notablement emocionada, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació i dels seus companys de partit.

Poques coses es poden extreure de la seva intervenció, ja que la política barcelonina ha remarcat, per activa i per passiva, que els motius que l’han empès a fer aquest pas no tenen relació amb la “realitat que el país està vivint”. “És una decisió personal molt meditada”, ha afirmat la de Junts. “No puc més, no tinc l’energia per seguir, no em sento amb forces per continuar”, ha afegit.

Així mateix, Artadi ha apuntalat el caràcter personal de la seva decisió assenyalant que “no és un dia fàcil” i que “tots podem tenir un moment de dir prou”. “No puc més”, ha insistit. La política de Junts ha explicat que ara li toca “deixar pas a aquells que poden seguir liderant i que ho poden fer millor”.

11 anys de política activa

En la compareixença, Artadi ha rememorat breument el seu pas per la política. “Porto els darrers 11 anys de la meva vida servint la ciutadania. He servit tres presidents del meu país i he treballat amb uns equips excel·lents”, ha dit.

Finalment, la de Junts ha recordat que va entrar en política durant la crisi econòmica i ha fet esmena als moments polítics més durs que ha viscut: des de la pandèmia fins als instants més calents del procés independentista.

Primeres reaccions

La decisió d’Artadi ja ha provocat les primeres reaccions dels seus oponents polítics, com la del líder socialista Jaume Collboni, que ha volgut reconèixer públicament la dedicació de la fins fa poc portaveu de Junts per Catalunya, insistint també en el bon tracte personal que comparteixen.