alcaldessa visita les obres

L’alcaldessa visita les obres d’uns pisos. Foto: Twitter (@PSCSantAdria)

El web de venda i lloguer d’habitatges Idealista elabora anualment un informe en el qual fa balanç dels preus del mercat. Pels volts de finals d’any va publicar el del 2022, on es pot veure que els preus del lloguer a Sant Adrià, entre el desembre del 2021 i el desembre de 2022, van caure un 8%.

La dada contrasta amb la mitjana de la ciutat de Barcelona, en què el preu del lloguer va créixer un 26%. Però encara resulta més sorprenent si tenim en compte els augments del preu del lloguer a les veïnes Badalona (d’un 7,5%), o Santa Coloma (19%). Ara bé, en números absoluts, el preu del metre quadrat de lloguer és molt semblant a tot el Barcelonès Nord. A Sant Adrià, llogar un metre quadrat d’habitatge el passat desembre sortia a 12,7 euros. Mentre que a Badalona es quedava en els 12,5; i a Santa Coloma, en 12,2. La davallada del 8% ha anivellat, doncs, el preu del lloguer a Sant Adrià al dels seus municipis veïns, ja que el mes de març de 2022 es va arribar a enfilar fins als 15 euros per metre quadrat. L’estudi d’Idealista demostra com la variabilitat del preu del lloguer va ser molt més acusada a Sant Adrià que a les ciutats limítrofes durant 2022.

Ara bé, s’ha de tenir en compte la metodologia feta servir per l’empresa. L’informe és una estimació mensual de la mitjana del preu residencial de l’oferta de lloguer allotjada a la seva pàgina web. És a dir, que es tracta d’una radiografia anual de l’oferta disponible, “tot i que existeix una forta correlació amb altres indicadors de mercat”, explica la mateixa empresa.