Bicibox

El servei de Bicibox és una aposta per la intermodalitat a la metròpoli de Barcelona. Foto: TMB

El futur de la mobilitat metropolitana passa per la intermodalitat. Així ho demostra el nou servei d’aparcament de bicis inaugurat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i TMB aquest dimecres. Es tracta dels Biciboxs de les estacions de metro Parc Logístic (L9 Sud) de la Zona Franca i Badalona Pompeu Fabra (L2).

En què consisteix l’anomenada intermodalitat? Serà millor explicar-ho amb un exemple. Sortim de casa per anar a la feina des de qualsevol municipi de la rodalia de Barcelona. Si no vivim a prop d’una estació de metro o tren, el més senzill és anar en cotxe directament a la feina, amb tot el que això implica econòmicament i ecològicament parlant.

En lloc d’agafar el cotxe, la mobilitat intermodal proposa combinar mètodes de transport i fer-ho d’una forma efectiva, és a dir, fent que en l’intercanvi de mitjà de transport es perdi el mínim temps possible. Així, en aquest exemple, podríem sortir de casa en bicicleta fins a l’estació més propera i allà agafar el tren o el metro.

Primera experiència

És la primera vegada que Bicibox arriba a qualsevol de les 159 estacions de metro de la xarxa metropolitana. “L’objectiu és continuar facilitant i impulsant la intermodalitat entre la bicicleta i el transport públic i contribuir a accelerar un canvi d’hàbits cap a una mobilitat més neta i sostenible”, expliquen des de TMB.

Els dos Biciboxs inaugurats són un servei gratuït al qual qualsevol ciutadà pot inscriure’s. “En el cas de l’estació de Parc Logístic (L9 Sud) de la Zona Franca, l’aparcament facilitarà als treballadors de la Zona Franca els desplaçaments entre l’estació de metro i el seu lloc de treball”, assenyalen des de TMB per afegir que l’aparcament disposarà de 32 places. Pel que fa al Bicibox de Badalona a la parada de metro de Pompeu Fabra, el servei comptarà amb 37 places.

“Pròximament, l’AMB, en col·laboració amb TMB, també implantarà el servei de Bicibox a tres estacions de metro més de l’L9 Sud: Mercabarna a Barcelona, i Cèntric i Les Moreres, ambdues al Prat de Llobregat”, conclou l’empresa de transports metropolitana.