fàbrica tèxtil del Maresme

Un treballador a una fàbrica tèxtil del Maresme. Foto: Jordi Pujolar / ACN

El Maresme, una comarca bolcada econòmicament en el sector serveis des de fa dècades, vol recuperar la seva capacitat industrial.

Per aconseguir-ho, la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la patronal de les petites i mitjanes empreses de la comarca, s’ha integrat a la patronal catalana Foment del Treball, a través de Fepime. Tots els ens implicats creuen que aquesta integració revitalitzarà l’empresariat i l’activitat comercial de la comarca. L’objectiu és que abans del 2030 el sector industrial representi el 25% de l’economia de la comarca, el que suposaria un augment del 10%.

El primer pas es va donar en una reunió mantinguda el passat 20 d’octubre entre la FAGEM i Foment del Treball. Josep Sánchez Llibre, president de Foment, va voler donar garanties als industrials maresmencs: “La FAGEM té el meu compromís que farem el que estigui a les mans de Foment per fer realitat millores en les infraestructures ferroviàries i arribar a aconseguir la connexió directa del tren fins a l’aeroport”, va assegurar Sánchez Llibre. Les connexions i la mobilitat, segons la presidenta de la FAGEM, Roser Moré, representen “un element clau si volem vendre i vendre’ns a l’exterior”.

Moré i Sànchez Llibre van aprofitar la reunió per reclamar també ajuts directes de l’administració a les empreses a l’hora de fer front a l’encariment dels subministraments energètics.

En bona part, la reindustrialització del Maresme passa per la revitalització del sector del tèxtil, que en el seu dia va ser punter a la comarca. Des de la FAGEM, però, també destaquen com a prioritaris l’augment de la indústria metal·lúrgica i de la producció farmacèutica.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram