Raquel Sánchez ministra

Sánchez, durant la roda de premsa en la qual ha anunciat la suspensió de la inversió. Foto: ACN

El serial de l’ampliació de l’aeroport del Prat ha fet un pas més. El govern espanyol ha anunciat que suspèn la inversió de 1.700 milions d’euros prevista per portar-la a terme. Així ho ha expressat aquesta tarda la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en una roda de premsa convocada a correcuita a la Delegació del govern espanyol a Barcelona.

Segons Sánchez, la decisió s’ha pres després de constatar que el projecte no té el suport de la Generalitat. “El pacte s’ha trencat per una pèrdua de confiança manifesta”, ha expressat la ministra, que ha afegit que és “impossible arribar a bon terme” amb una inversió d’aquestes característiques “sense un suport nítid i sense fissures per part de la Generalitat”. “Es perd una gran oportunitat”, ha lamentat Sánchez.

L’anunci de Sánchez es produeix poques hores abans de la visita de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, a l’espai natural de la Ricarda, amenaçat per l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport. Hores abans de la roda de premsa de Sánchez, a més, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, havia assegurat que la seva formació estaria present a la manifestació en contra de l’ampliació prevista per al dia 19 a Barcelona, extrem que ha criticat la ministra Sánchez en la seva intervenció d’aquesta tarda.

El cap de setmana passat, el Govern va assegurar que no avalaria l’ampliació de la tercera pista si implicava “destrossar” la Ricarda. En aquest sentit, la ministra Sánchez ha criticat l’executiu català, de qui ha dit que “no té una decisió madura sobre l’aeroport”.