Polígon

A l’àrea metropolitana hi ha 10.000 empreses ubicades en polígons. Foto: Quim Vallès/ACN

Els polígons industrials ja no són el que eren. No en un sentit pejoratiu, sinó que, tal com indica l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), aquests complexos als afores de les grans ciutats metropolitanes que han conformat el paisatge històric de la regió ja no són només centres industrials.

“Actualment, els usos d’aquests espais han sobrepassat les activitats estrictament industrials: un 26% de les seves empreses es dediquen a la producció, seguides d’un 24% que fan distribució i emmagatzematge i d’un important 16% que aglutina activitats relacionades amb el comerç a l’engròs i al detall”, diuen des de l’AMB.

En total, n’hi ha 175 a tota l’àrea i en ells hi treballen més de 10.000 empreses. “La reactivació d’aquest teixit industrial, que suposa una bona part del múscul productiu de la metròpoli de Barcelona, és una peça clau dins dels objectius estratègics de l’AMB”, afirma l’ens.

Així mateix, són espais que tradicionalment han estat molt disgregats entre diferents administracions, associacions empresarials i altres agents del territori, i on menys del 25% de les persones que hi desenvolupen la seva activitat són dones.

És per aquests motius que aquest dimarts l’AMB ha presentat InfoPAE. Es tracta d’una plataforma digital que reuneix tota la informació relativa als polígons d’activitat econòmica –històricament coneguts com a polígons industrials–.

Quin tipus d’informació hi ha?

L’eina està dirigida a diferents tipus de públic: des de tècnics municipals que necessitin conèixer l’estat d’aquests pols d’atracció econòmica fins a empreses que estiguin buscant establir-se a la metròpoli de Barcelona, passant per mitjans de comunicació.

Segons explica l’AMB, InfoPAE aporta informació fins ara inexistent a escala metropolitana, com per exemple el referent d’algunes empreses o l’estat físic dels polígons.

També inclou altres continguts com la localització, el teixit empresarial, el preu del sòl, l’entorn socioeconòmic del lloc, l’estat de l’entorn i els serveis i equipaments existents. “També inclou un comparador per confrontar dades entre dos municipis o PAE”, afegeixen des de l’AMB.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram