Enguany, el concurs ha rebut fins a 270 coques. Foto: Sr. y Sra. Cake
Hi ha alguns esdeveniments que ja són tradicionals amb l’arribada Sant Joan. Un d’ells és, sens dubte, el concurs de la Millor Coca de Sant Joan, una cita gastronòmica que enguany celebra la seva setena edició a l’antiga fàbrica de l’Estrella Damn i que organitza l’empresa Sr. y Sra. Cake en col·laboració amb el Gremi de Flequers de Barcelona, el Gremi de Forners Terres de Lleida i l’associació de Flequers de les comarques gironines.
D’aquesta manera, el concurs ha rebut fins a 270 coques que han estat valorats per experts en el món de la gastronomia com la cuinera Ada Parellada, la pastissera i formadora Ester Roelas i la influencer Laura Zurriaga, coneguda com a @croquetadexocolata a les xarxes socials. El certamen ha tingut en compte elements com l’aspecte, l’aroma, el sabor, la textura i, inclús, l’originalitat i, dues pastisseries de Barcelona han estat guardonades.
Gràcia i Sarrià
El premi a la millor coca tradicional de fruita ha estat per la fleca-gelateria Morreig, especialitzada en masses fermentades i la qual destaca per les seves creacions úniques com el “Sandvitx-gelat”. Està situada al barri de Gràcia de Barcelona, i aquest era el seu primer any que participaven al concurs.
Pel que fa a la coca més creativa, s’ha endut el premi la Pastisseria Natcha, ubicada a l’avinguda de Sarrià del districte de Les Corts. En aquest cas, el jurat ha valorat molt positivament la massa de croissant vermell, decorada amb fruita fresca.
Millor coca de crema i pinyons
Els tres premis restants han estat per diferents forns i fleques d’arreu de Catalunya. En concret, tant la millor coca de crema i pinyons com la millor coca de llardons han estat per dues poblacions del Vallès. D’una banda, la Fleca Rovira de Santa Agnès de Malanyes, a la Roca del Vallès i, d’altra, el Forn el Racó.
Finalment, per trobar el guanyador de la millor coca de xocolata hem d’anar fins a Folgueroles, a Osona, a l’obrador La coca de Folgueroles. Aquest negoci es dedica a fer exclusivament les coques típiques de la població.
Dues de les millors coques de Sant Joan de Catalunya es fan al Vallès